Vivaldi & Yandex

Vivaldi si Yandex sunt doua browsere pe care le-am testat recent si ale caror performante m-au multumit pe deplin.

Yandex_browser_logoYandex e un browser dezvoltat de rusii de la Yandex.com pe structura Google Chrome, folosind la baza proiectul open source Chromium.

Din punct de vedere al imbunatatirilor aduse asupra acestui browser, cei de la Yandex si-au integrat propriul sistem de scanare a site-urilor si de identificare a acelor site-uri virusate, dar si un modul de scanare pentru fisierele descarcate ce se bazeaza pe Kaspersky Antivirus.

De asemenea, browserul Yandex a imprumutat de la Opera sistemul ‘Turbo’ pentru a imbunatati viteza de incarcare a site-urilor cu volum mare de date si conexiuni si in general a oricarui site atat timp cat conexiunea la internet este slaba sau are probleme.

In momentul de fata browserul dezvoltat de Yandex este disponibil pentru Windows, OS X, Android, iOS si Linux.

Vivaldi_web_browser_logo.svgAl doilea browser recomandat este Vivaldi, ce a fost dezvoltat de catre unul dintre fondatorii Opera si fost CEO al Opera Jon Stephenson. Conform informatiilor publicate de catre echipa de dezvoltare a Vivaldi, acest browser este recomandat utilizatorilor cu volum mare de lucru deoarece in teste a obtinut performante notabile privind stabilitatea si viteza comparativ cu Google Chrome.

La prima vedere Vivaldi aduce a Maxthon (un cloud browser) datorita faptului ca integreaza intr-un sidebar discret functionalitate precum bookmarks, notite, contacte, email si fisiere descarcate.

Vivaldi este deocamdata lansat doar ca technical preview si are parte de actualizari si imbunatatiri saptamanale. Din acest motiv Vivaldi este disponibil doar pe Windows, OS X si Linux.

Chiar daca detin o cota relativ mica de piata, daca tinem cont de performante si stabilitate aceste doua browsere pot sa fie oricand o alternativa fiabila la celebrele si greoaiele Firefox, IE sau mai nou Chrome si la vulnerabilul Opera.