Migrare Picasa – Facebook

In urma cu cateva zile un client m-a rugat sa-i mut pozele de pe Picasa pe Facebook, anticipand astfel inchiderea iminenta a Picasa si migrarea conturilor de Picasa catre Google Photos.

Nu prea stiam cum sa apuc o astfel de migrare, mai ales datorita faptului ca Facebook nu ofera niciun fel de posibilitate de a importa pozele de pe alte platforme si m-am gandit astfel sa incep cautand pe Google.

Asa am dat peste Picasa Downloader in repo-ul de la codeplex.com si cu el am putut sa salvez albumele de pe Picasa ale clientului la mine pe PC pentru a le urca apoi pe Facebook.

Picasa Downloader e un programel de Windows ce, odata instalat, iti face o lista cu toate albumele publice ale unui utilizator oarecare de Picasa. Nu e nevoie sa ai cont pe Picasa pentru ca programelul e capabil sa descarce albumele publice ale oricui de pe Picasa.

Downloadul poate sa dureze ceva vreme in functie de numarul de albume si poze, insa spre deosebire de alte programe, Picasa Downloader descarca si organizeaza pozele in foldere separate pentru fiecare album in parte.

Odata descarcate pe calculator pozele pot sa fie urcate pe Facebook unde la urcare pot sa fie structurate pe album separat.

Singurul dezavantaj la un astfel de transfer e reprezentat de calitatea la care stocheaza Picasa pozele dupa upload, calitate ce e cu mult sub cea originala, insa daca tinem cont ca ceea ce se transfera pe Facebook are exact aceeasi calitate pe care-o avea pe Picasa atunci asta devine un aspect neglijabil.