Luati pe nepregatite

Nu stiu cum se face, dar pare ca in domeniul IT e ca si la deszapezire, desi implementarea unor noi tehnologii e anuntata in prealabil, mereu exista cativa care au ramas in urma.

S-a intamplat si cu implementarea IPv6, care in urma cu 5 ani era un moft, iar acum desi e o necesitate sunt inca foarte multi care habar n-au cu ce se mananca sau cum se implementeaza si aparent se intampla si cu noile TLD-uri de domenii.

In urma cu cateva zile am vrut sa transfer o serie de domenii web de la un registrar la altul. Am initializat procesul de transfer si dupa ce am platit pentru transfer am remarcat faptul ca patru domenii nu s-au transferat si nici n-au primit emailul de transfer. Am verificat in panoul de control al noului registrar si am constatat fara prea mare uimire ce-i drept, ca transferul a esuat datorita faptului ca emailul de administrare era pe un nTLD, iar sistemul de transfer il raporta ca fiind invalid deoarece nu se incadreaza in formatul de email clasic si nu corespunde cu regexul stabilit de programator.

Desigur, era de inteles daca in povestea asta era vorba de un registrar mai putin cunoscut si infinit mai nou in domeniu, insa vorbim de o firma ce face parte din Dada Group, un provider recunoscut la nivel european si care detine o serie de branduri consacrate in domeniu.

Dupa obisnuitul facepalm am ales sa renunt la transferul domenilor respective pentru ca orice tentativa de a aduce sistemul lor pe calea cea buna nu-si are nici o justificare practica si nu reprezinta decat o pierdere de timp pentru mine.

Technician with computer tower and screwdriver isolated on white background

foto via GraphicStock