WordPress: Adauga un administrator nou via phpMyAdmin

Adeseori mi s-a intamplat sa trebuiasca sa lucrez pe un site de WordPress si sa nu am parola de administrator, insa aveam acces la cPanel si phpMyAdmin si astfel imi puteam crea propriul administrator in baza de date a WordPress pentru a accesa mai departe panoul de control al WordPress.

Desigur, cu acces in phpMyAdmin se poate reseta parola administratorului si se poate accesa panoul de control folosind noua parola. Doar ca uneori se incearca evitarea unei modificari a parolei administratorului, pe cand alteori nu se poate determina exact care dintre utilizatori e si administrator.

Astfel, pentru a putea crea un utilizator separat tot ce trebuie sa faceti e sa executati urmatoarele comenzi folosind functionalitatea din phpMyAdmin pentru a executa comenzi de SQL:

INSERT INTO `baza_de_date`.`wp_users` (`ID`, `user_login`, `user_pass`, `user_nicename`, `user_email`, `user_url`, `user_registered`, `user_activation_key`, `user_status`, `display_name`) VALUES (‘200‘, ‘utilizator‘, MD5(‘par0la‘), ‘Numele Utilizatorului‘, ‘email@yourdomain.com‘, ‘https://www.zonatehnica.ro/‘, ‘2015-07-07 00:00:00‘, ”, ‘0’, ‘Zona Tehnica‘);
INSERT INTO `baza_de_date`.`wp_usermeta` (`umeta_id`, `user_id`, `meta_key`, `meta_value`) VALUES (NULL, ‘200‘, ‘wp_capabilities’, ‘a:1:{s:13:”administrator”;s:1:”1″;}’);
INSERT INTO `baza_de_date`.`wp_usermeta` (`umeta_id`, `user_id`, `meta_key`, `meta_value`) VALUES (NULL, ‘200‘, ‘wp_user_level’, ’10’);

Deoarece sus aveti un exemplu, exista o serie de valori pe care trebuie sa le modificati in conformitate cu nevoile voastre astfel:

  • baza_de_date – trebuie sa folositi numele intreg al bazei de date in care urmeaza sa adaugati noul utilizator
  • wp_ – prefixul implicit folosit de tabelele unei baze de date a WordPress este wp_, insa pot exista si prefixuri diferite in functie de preferintele celui care a instalat WordPress-ul. In cazul in care prefixul vostru e diferit inlocuit wp_ cu cel corect.
  • 200 – ID-ul de utilizator este folosit pentru asocierea utilizatorului in diferite tabele din baza de date si trebuie sa fie unic. Daca in baza de date exista deja 3 utilizatori ce au ID-urile 1, 2 si 3 atunci puteti folosi 4 drept ID pentru noul utilizator.
  • utilizator – numele de utilizator pe care vreti sa-l creati.
  • par0la – parola pe care doriti s-o folositi in asociere cu noul utilizator.
  • Numele Utilizatorului – reprezinta numele complet al noului utilizator (asa cum o sa apara afisat pe site in cazul postarilor).
  • email@yourdomain.com – adresa de email la care utilizatorul urmeaza sa primeasca parola in caz ca solicita o resetare a parolei si in care o sa primeasca notificari din partea WordPress.
  • https://www.zonatehnica.ro/ – adresa web a noului utilizator. Acest camp poate sa fie lasat liber in cazul in care utilizatorul nu are o adresa web sau nu e nevoie de a se completa una.
  • 2015-07-07 00:00:00 – data si ora la care a fost creat contul de utilizator. De obicei nu are nici o relevanta si nu e obligatoriu sa fie modificata.
  • Zona Tehnica – compania/organizatia din care face parte utilizatorul. La fel ca si in cazul adresei web, acest cam poate sa fie lasat gol.

In cazul unei executii reusite o sa primiti un mesaj de confirmare asemanator cu imaginea de mai jos:

Screen Shot 2015-07-31 at 06.26.54

 

Daca l-ati primit si phpMyAdmin nu a afisat nici o eroare de executie atunci puteti accesa panoul de control al WordPress folosind noul utilizator si parola asociata.