Rescriere URL-uri WordPress

In urma cu ceva vreme m-am apucat sa rescriu URL-urile unui site de WordPress in limba romana pentru ca “category” si “tag” nu sunt tocmai potrivite pentru un blog/site in limba romana.

De asemenea am modificat structura linkurilor care initial includeau anul si luna intr-o structura mai placuta si SEO friendly care contine doar titul postarii si extensia .html.

Astfel, am transformat urmatoarele linkuri dupa cum urmeaza:

siteweb.ro/2008/09/titlul-postarii > siteweb.ro/titlul-postarii.html
siteweb.ro/tag/o-eticheta > siteweb.ro/etichete/o-eticheta
siteweb.ro/category/o-categorie > siteweb.ro/categorie/o-categorie

Pentru a modifica linkurile si a le face mai prietenoase cu utilizatorul, motoarele de cautare si limba romana tot ce trebuie sa faceti e sa intrati in wp-admin si de la optiunea de meniu setari sa intrati in Permalinks (sau “legaturi permanente” daca aveti WordPress in limba romana) si sa faceti urmatoarele modificari:

screen-shot-2016-10-31-at-07-01-38

De indata ce ati facut modificarile astea noua structura o sa intre in functiune, insa schimbarea asta atrage dupa sine o mare problema fiindca linkurile interne si externe lasate pe structura veche, precum si linkurile indexate de Google nu vor mai functiona, fapt ce o sa rezulte in pagini negasite si un reset al indexului de Google daca nu se fac o serie de corectii aditionale.

Astfel in cazul celor care folosesc webserver Apache si au acces la .htaccess problemele rezultate din schimbare asta se pot corecta prin adaugarea a trei linii de cod la inceputul fisierului .htaccess dupa cum urmeaza:

RedirectMatch 301 ^/([0-9]+)/([0-9]+)/(.*)/$ http://siteweb.ro/$3\.html
RedirectMatch 301 ^/([0-9]+)/([0-9]+)/([0-9]+)/(.*)/$ http://siteweb.ro/$4\.html
RedirectMatch 301 ^/tag/(.*)$ http://siteweb.ro/etichete/$1
RedirectMatch 301 ^/category/(.*)$ http://siteweb.ro/categorie/$1

Evident ca pentru ca aceste redirectionari sa functioneze trebuie sa inlocuiti siteweb.ro cu domeniul vostru. Aceeasi metoda se poate practica pentru a rescrie URL-urile categoriilor si tagurilor folosind orice alti termeni si pentru orice alta limba nu doar romana.

Lunarpages Internet Solutions
Postarea de comentarii pe acest site reprezinta acceptul dumneavoastra in ceea ce priveste stocarea si procesarea datelor furnizate prin formularul disponibil in acest sens, in conformitate cu politica noastra de confidentialitate.
2 Comments
  1. November 7, 2016 | Reply
    • MalinC
      January 15, 2017 | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *