Folositi culori neutre pe fundal!

Am ajuns mai devreme pe blog la Denisa urmand un link de la Francisc si n-am dat bine cu ochii peste blogul ei ca deja mi-a venit sa inchid repede tab-ul.

Motivul? Ei bine fundalul verde brotacel sau cum i-or spune colegele de sex feminin m-a zgariat pe retina. Cred ca mai toata lumea a observat faptul ca pe fundal, majoritatea temelor premium de WordPress folosesc culori neutre ce oscileaza intre alb si negru trecand prin miile de nunate de gri sau daca chiar folosesc culori atunci se merge pe ceva pastelat si sters pentru ca orice nuanta puternica poate sa deranjeze vizual.

Screen Shot 2016-07-15 at 09.53.34

Mai stiti povestea relativ irelevanta privind culoarea reala a unei rochii? Ei bine concluzia povestii respective se aplica si la designul de siteuri pentru ca din moment ce persoane diferite percep diferit culorile e imperios necesar ca sa incercati sa folositi culori neutre si cat mai sterse pentru fundal si mai ales sa evitati sa generati contraste mari intre culoarea de fundal si restul elementelor pentru ca un ochi defect ca al meu le observa si lucrul asta creaza un disconfort real.

Pana la urma culoarea pe care voi o iubiti la nebunie sau care vi se pare o idee buna s-ar putea sa nu fie pe placul cititorilor si riscati astfel sa pierdeti cititori doar pentru ca aveti un design apatic.

Exista si solutia utilizatii unei imagini de fundal, insa niciodata imaginea n-o sa poata sa fie integrata la o rezolutie corecta atat vertical cat si orizontal incat sa acopere fundalul complet, iar ideea de scroll peste imagine e proasta. Dincolo de asta o imagine pe fundal facuta la o rezolutie full HD pentru a satisface orice monitor (deocamdata) poate sa cauzeze o latenta foarte mare si sa influenteze decisiv timpul de raspuns al paginii facand astfel vizitatorul sa renunte la a vizita siteul.

Asa ca, grija mare ce puneti pe fundalul blogului pentru ca uneori poate sa conteze mai mult decat ceea ce scrieti pe blog.